Masalah yg timbul lepas bercukur bulu kemaluan

Ada tak sapa² dkt sini yg ada masalah kalau cukur licin? Saya dr dlu dari sebelum kawen jenis x boleh cukur licin sbb bila bulu nk tumbuh dia akan jd gatal merenyam dan ada la 3-4 liang roma yg baru nk tumbuh akan jd kemerahan² kadang ada nanah kecil mcm jerawat (biasa jd lps cukur dkt area liang roma yg baru nk tumbuh tu) , 3-4 hari nnti baru ok. Tp seksa jgk nk tgu ok sbb gatal yg amat.. Bila kandungan da besar ni mmg cukur je la sbb dah x nampak sgt, biasa trim guna gunting je.. Cuma bila perut da besar nk selak pun susah.. Nk suh husband susah sbb pjj once a month je jumpa.. Ada x tips xnk kasi gatal lps cukur, sbb nnti nk bersalin kene cukur licin risau merenyam & tumbuh merah².. Malu dkt nurse & doc klu ade kesan garu..

1 Balas

dlu pnh bc ada satu artikel tu share sapu gel aloe vera sebelum dan selepas cukur maybe dpt mmbntu . wallahualam sy pun xpnh try wat gitu... xtw menjd atau x pd puan..ada lg satu tu cuci dlu dgn air suam baru ckur kemudian sapu gel aloe vera..bg sejuk tmpt dh dcukur.. disini sy sharekan link pd puan ttg tips mencukur... link sy share ni tips nya guna lotion lepas cukur... https://health.detik.com/sexual-health/d-2440761/8-langkah-bebaskan-vagina-dari-gatal-gatal-setelah-cukur-bulu-kemaluan hrp dpt mmbntu puan ..mg dpmudahkan segalanya amiin