Baby taknak tidur

Ibu ibu yang kat sini ada tak pengalaman baby dlm umur 5bulan mcm tu taknak tidur siang? Dia asyik nak bermain je? tp mata dah kuyu mengntuk/menangis kalau main lama lama. Susu kan ada lah tidur dlm 5-10 mnit je then terus taknak tidur siang. Ada apa apa tips tak mommies?

19 Balas

Cm ank sy telinga sensitive, ni fasa main hurmm.. geram je..cm smlm seharian kat luar, dia bangon tido pkol 6.30 pagi, siang tak tido pkol 10.30 malam baru dia tido..bile siang tu, kalau dia ngantuk, dia melasak sgt2 nangis..fenin kepala.. bersabar je la dgn karenah anak ni..pen jatuh pon dia boleh sedar, 8 bulan tgok tv baca subtitle je sbb takot dia bangon, penah cuba aja utk tido dlm keadaan bising mmg takkan tido..☹️

2y ago

sama macam sy sis... tlinga anak sensitif sgt..ank sy nk msuk 6 bulan.. dahle rumah sewa sy ni kcik je... kdg2 rse mcm pncuri je dgn suami,,nk ckp pon brbisik