Baby taknak tidur

Ibu ibu yang kat sini ada tak pengalaman baby dlm umur 5bulan mcm tu taknak tidur siang? Dia asyik nak bermain je? tp mata dah kuyu mengntuk/menangis kalau main lama lama. Susu kan ada lah tidur dlm 5-10 mnit je then terus taknak tidur siang. Ada apa apa tips tak mommies?

19 Balas

baby saya pun 5 bulan lebih. waktu tidur siang dia makin singkat. selalunya tengahari dah tidur tp dia still tahan mata dan ambil masa sbb dia nak main dengan kita. cuba buat dia penat biar dia gelak banyak.