Baby taknak tidur

Ibu ibu yang kat sini ada tak pengalaman baby dlm umur 5bulan mcm tu taknak tidur siang? Dia asyik nak bermain je? tp mata dah kuyu mengntuk/menangis kalau main lama lama. Susu kan ada lah tidur dlm 5-10 mnit je then terus taknak tidur siang. Ada apa apa tips tak mommies?

19 Balas

Baby sy pula baru 2 bln.ada mslh jg tidur siang..skjp2 je dia tido.heran sy.tp bila dipangku pndai pula dia tido.letak di katil terus bangun..huhu.