Baby taknak tidur

Ibu ibu yang kat sini ada tak pengalaman baby dlm umur 5bulan mcm tu taknak tidur siang? Dia asyik nak bermain je? tp mata dah kuyu mengntuk/menangis kalau main lama lama. Susu kan ada lah tidur dlm 5-10 mnit je then terus taknak tidur siang. Ada apa apa tips tak mommies?

19 Balas

Macamana dengan berat dia ye sis? Anak saya since 4 bulan (last month) boleh kira sebulan tu berapa kali je tidur siang. Isnin cek berat, naik 300g je, bmi dah kat kuning sebab baby tinggi tapi berat dia aihhh