Adakah kematiaan dapat dirasai seseorang?

Hi ibu ibu semua baby sy dah 3 bulan 15hari ada tak momy2 semua rasa macam sy tiba tiba rasa tak lama lagi akan meninggal? Sejuk bahagian tengkuk ada ka ni normal atau hormon? Sy rasa tak bersemangat,sedih rasa nak nangis hati jdi sayu sebelum ni sy ada depression tapi bukan begini rasanya apa yang sy rasa sekarng ni mcm sy dapat rasakan taklama lagi sy akan meninggal 😢 mohon jangan kecam sy dah cuba solat minta Allah redhakan hati sy jika betul betul tidak lama lagi ajal sya tapi makin sy fikir makin saya rasa takut dengan kematian dengan dosa yg pernah sy buat 😢

19 Balas

Sebenarnya Puan sama dengan saya. Saya alami ni sejak 3 tahun yang lepas. Saya tak boleh tidur fikirkan kematian sampaikan hampir setiap malam saya akan pegang hidup sy, sy raba2 hidung org kata kalau nk dekat mati hidung akan jatuh laa apa laa sy pegang supaya nk rasa hidung sy dh kebawah ke?? Sy tak boleh tidur lepas subuh baru sy tidur. Dada saya berdebar2 akan terjadi pd waktu malam. Sy tak pernah cerita pada sesiapa sampai la tahun lepas sy cerita pada kakak sy. Sy dpt cerita sbb sy dh mula rasa tenang sbb sy guna essential oils utk ketenangan. Kakak sy kata sy ada anxiety. Perasaan tu masih ada lg sekarang tp tak seteruk dulu. Puan cari la ketenangan. Ingat pesan saya Jangan fikir terlalu jauh. Cari ketenangan dan sentiasa ingat Allah ❤️ semoga Puan sentiasa dibawah lindungan Allah swt

1y ago

Allahhuakbar sis apa yg sis buat sama mcm sy semua sy selalu cek ubun2, hidung dngan pusat 🥲 kalau malam susah nak lelap sy harap ini cuma anxiety.. skrng kalau malam perasaan tu ok sikit tapi start dari jam 5 sampai lepas isyak perasaan tu kuat sangat sampai kalau boleh sy nak balik kg tmpat orng yg ramai sbp dlm ruma cuma sy husb dngn anak anak 2 orng balik kg bkn sekejap ambik masa 6atau 7 jam 🥲 semoga sy dapat ketenangan insha Allah