Adakah kematiaan dapat dirasai seseorang?

Hi ibu ibu semua baby sy dah 3 bulan 15hari ada tak momy2 semua rasa macam sy tiba tiba rasa tak lama lagi akan meninggal? Sejuk bahagian tengkuk ada ka ni normal atau hormon? Sy rasa tak bersemangat,sedih rasa nak nangis hati jdi sayu sebelum ni sy ada depression tapi bukan begini rasanya apa yang sy rasa sekarng ni mcm sy dapat rasakan taklama lagi sy akan meninggal 😢 mohon jangan kecam sy dah cuba solat minta Allah redhakan hati sy jika betul betul tidak lama lagi ajal sya tapi makin sy fikir makin saya rasa takut dengan kematian dengan dosa yg pernah sy buat 😢

19 Balas

Saya pernah jadi mcm ni. Ingat mati dengan rela tak sama mcm ingat mati yg secara tiba2 je dia datang..tiba2 je dada sesak dan fikiran bercelaru. Seolah2 malaikat maut kat belakang kita n get ready nak cabut cabut nyawa kita. Sy jadi mcm tu sbb terlalu stress dan sedih. Puan kena elakkan stress dan menangis. Luah pada suami. Saya masa mula2 kena anxiety dan panic attack ni saya hadam sorang2. Tak share dgn sesiapa. Saya google tentang kematian, kesudahannye saya makin stress. Elakkan dari google sebarang apa2, elakkan tengok berita kt tv sbb ade berita tentang eksiden. Yg tu pun boleh buat awak trigger dgn panic ni. Yg penting selalu share dgn husband ape awak rasa. Bykkan bukak zikir di rumah. Sibukkan diri dgn perkara2 yg awak happy. Saya lalui hampir setahun nak hilangkan anxiety tu. Alhamdulillah, anak saya dah besar , dah 6 tahun berlalu detik hitam yg pernah sy lalui. Harap puan sentiasa kuat ye 🌹

1y ago

Sy takde stress apa2 cuma tba2 rasa perasaan tak lama lg akan meninggal tiba2 dtg malam 2 hari yg lepas sampai sy tk dpt tdo.. lepas ni sy try tak google pasal kematian terima kasih nasihat yg sis beri 🫰🏻