Kuning baby

Hi ibu ibu. Saya skrg tgh preggy 37w,6days. Saya darah O. Dgr2 kalau darah O,kalau baby lahir ada kuning,lama nak sembuh. Ada tak cara nak cegah baby kena kuning time lahir nanti? Minum air kosong bnyk2 blh tak? Sbb saya ni kurang kemanpuan nak beli supplement. Mntk pendapat ye.

10 Balas

Baby sy baru 14hari..kena tahan nicu sehari sebab kuning 127..pastu dh blk rmh..ulang alik kk 4x check kuning..alhamdulillah tadi last dh turun 51..sy pun darah O+ anak B+ sy just susukan baby kerap..lg kerap dia berak kencing lg bagus..

4mo ago

Salah mindset awak tu. Saya sarankan awak please cari ilmu penyusuan yang betul dari sekarang.