Demam panas

Hi ibu-ibu. Saya admit dah 2 hari sebab baby kurang gerak disebabkan demam panas. Skrg 34w, doktor dah kasi antibiotik + panadol + 5 pine drip air. Nadi saya & baby jadi laju. Still demam masih on off Ibu-ibu ada tips tak untuk cepat kebahkan demam, saya down sgt, tak larat sbb asyik kena ambik ubat.

Demam panas
24 Balas

Semoga dipermudahkan urusan dan cepat sembuh ye sis. Allahumma Aamiin. 🀲🏻Banyakkan minum air sis. Macam saya, sehari sebelum bersalin kena demam panas on 37 weeks. Tapi demam tu kejap je, semalaman. Demam yg menggigil2 sampai berlaga gigi atas dan bawah. Macam saya, saya minum air teh panas malam tu. Rasa lega tekak. Alhamdulillah, esok pagi nya sebelum subuh kebah demam. Tapi terus bersalin sbb pecah air ketuban masa subuh

4y ago

Mandi dgn lemon

Masa sa pregnant everymonth admit sbb demam. Last2 besalin pramatang lepas last admit pasal nadi bayi dlm perut laju&airketuban pecah awl.Namun syukur semua baik2 saja baby da masuk 4bulan skg.. asal ko tahan semua akn baik2 saja.. berdoa jgn lupa :) jiayou

kuatkan diri sis...lawan demam tu...bila kita lemah...pentakit senang attack kita...ambil tuala kecik...lapΒ² badan kepala dan tempatΒ² lipatan mcm bwh pelipat kaki...ketiak dan sebagainya...saya doakan sis cepat sembuh...

sis try minum air kelapa..inshaallah bole kebah dmm tu..jd mcm sy dmm suhu 40 drip air 7btol still xkurang suhu jd suruh hubs blikan air kelapa alhamdulilah trun trus suhu

InsyaAllah sis akan sembuh sb dibawah jagaan nurse dan doctor. Tu dh masuk antibiotik tu x lama lgi sihat tu. Semoga sis dan bayi sis sihat selama nya. 😊😊😊

Terima kasih semua untuk doa. Saya dah selamat bersalin 2 minggu lepas saya discharge dari wad. Alhamdulillah

4y ago

Alhamdulillah...

Semoga cept sembuh.....spnjng hmil xprnh dmm....klau pnh....boleh juga sy share pglmn....tabh n kuat ye sis.. Moga ank n ibu siht

Mg sis cpt sembuh..aamiin..sis kena byk minum.air kosg..lg byk sis minum..byk kali terkencing...akn reduce pns dlm bdn.

as salam, hi moms cuba dapatkan air zam zam inshaAllah kebah demam tu tanpa ubat ubatan

Semoga cepat sembuh sis. Semoga Allah lindungi kalian bedua. Aamiin