Demam Panas

Assalamualaikum ibu ibu. Ada tips tak macam mana nak turunkan suhu baby. Baby saya demam on off. Kejap suhu tinggi kejap suhu rendah dalam 5 minit dia tinggi balik. Dah 2 hari macam ni #1stbaby

1 Balas

sy mandikn baby dgn air suam. baju pkikn yg nipis, xnk lengan pjg. klu ada baju lubang lg elok. kipas sy bkk yg kedua laju, xnk terlalu sejuk atau terlalu pns bg dia berpeluh sikit. sy pstikn dia byk minum susu utk elak dehydrate. esoknya suhu ank terus kembali normal.

4y ago

sebaiknya mandikn dgn air suam. https://my.theasianparent.com/anak-demam-mitos-dan-fakta