Luahan

I just want to share something. Sebab tak tahu nak cerita kat siapa. Now pregnant for 38 weeks. From 52kg to 76kg rn. Badan mestilah makin besar. Tadi pergi mall dengan husband, nak cari barang setelah sekian lama. Dia pun nak cari seluar and saya nak berjalan sebab dah hujung hujung ni saya nak banyakkan berjalan. I can feel the vibes which is my husb malu nak jalan dengan saya. Idk either saya makin besar and gemuk ataupun saya dah tak bergaya macam dulu. Jalan takda pegang tangan walaupun saya jalan dah slow sekarang ni. Bila saya cakap kuat sikit, dia tak habis habis suruh saya cakap slow sikit, saya gelak macam biasa saya gelak sebelum ni dia dah tanya “kenapa gelak macam tu” lepastu dia ada cakap tadi masa nak amik saya lepas checkup ada roadblock before sampai kk and i ask him a simple question which is “ada kena tahan roadblock ke” saya tanya banyak kali bcs saya nak tahulah sebab dia tak jawab pun, kita nak berborak tapi dia dah suruh saya diam and dia cakap dia serabut dengar suara saya. Sumpah saya terasa dengan dia harini. And sampai kesudah saya diam, tak nak bercakap langsung dengan dia. Dulu okay je borak cakap kuat kuat semua, gelak kuat kuat, kami pun boleh dikira masuk air even depan orang ramai i meant takda nak cover malu ke if gelak kuat or cakap kuat apa semua. Saya sedih. Dia malu ke dengan saya sekarang sebab saya dah tak bergaya, dah tak cantik, dah tak kurus macam dulu? Kecil hati saya. Saya tak pernah expect pun dia akan layan saya macam ni.

15 Balas

Saya rasa pbawakan budak la sis..sbb mmg ada taw suami jd cmtu... ad juga kes sy dgr pembawakan baby, laki bini gaduh smp nk cerai tp end up klua baby okay je.. jgn fkr sgt ok. m