emosi dan mental

assalamualaikum mummy semua . nak tanya macam mana ya nak control perasaan kita time pregnant ni , saya pregnant 4 bulan . cerita dia macam ni , semalam suami saya pegi makan dengan cousin dia , lepastu cousin dia cerita dekat suami saya yang makcik dia tak suka dengan saya , macam tak berkenan la dengan saya , masa cousin dia cerita saya takde dekat situ sebab pinggang sakit jadi saya baring dalam kereta . masa balik tu baru husband cerita dengan saya . husband kata dia pon pelik dgn perangai makcik dia . tapi saya try pujuk husband , saya cakap biasalah tu orang tua . lama lama okey la tu . and haritu husband pernah nak tumpang tido rumah sebab dah lama tak datang rumah dia , tapi dia terus tanya dengan siapa , husband cakap dgn saya terus dia cakap tak boleh tido jela rumah sendiri . 🥺 saya memang tak tahu nak ambik hati macam mana . kadang saya fikir saya teruk sangat .

3 Balas

Lg senang sis. Org tak suka kita tak yah hegeh tunjuk muka.. kdg certain org tua kau ambik lah hati mcm mna pun, benci tetap benci. Tak suka sudah . Bukan dia bg makan pakai pun. Kalau mil sendiri yg tak suka, ye sy akan ambik hati blik. Kalau mak2 sedara tak suka lantak kau lah. Malas nk melayan. Kita pun byk keja lg nk mikir. Sis pikir kandungan dgn suami je skrg.. jaga kandungan. Jgn stress2 jgn fikir bukan2.. hidup kita tak perlu approval dari si makcik tu pun

1y ago

Kalau mil tk suka pun kdg dah penat nak amek hati balik hahahahahaha sbb btl ckp sis ni, org tua ni kalau amek hati mcmana pun tk suka tetap tk suka. So buat bodo jela nokkk buat hal sendiri sudah. Baik fikirkan baby dlm perut lg banyak pekdah

Klau sy, sy lg suka org tk suka. Senang tk pyh beria bila jmpe org tu. 😂 tk pyh susah2 nk poker face jmpe org yg xsuka dgn kita. Asalkan suami kita dgn kita pun dh ckup. Kluarga besar selalunya lebih2. Sy tgh alami skrg, rata2 kluarga suami kurang dgn sy.

kalau saya ditempat sis biarkan je nak suka ke xnk suka ke ,takpayah nak fikir sangat ...kita buat hal kita je ...