Alhamdullilah

i just want to share, my due date should be on 6th August, but today, baby choose today that he can no longer wait to see the world. and he came out. but DR diagnose he is under weight. Selain bf, any other ways to increase his weight? any tips?

1 Balas

Sebaik2nya bf sis. Susu ibu paling baik. Hanya kerapkan menyusukan baby

5y ago

Kena gerak baby tidur. Gerak je lepas tu susukan. Jika nak naik kan berat baby susukan selang 1jam. Baby sy pun dulu kurang menyusu sbb sy sian dia tidur. Bila cek dgn klinik. Mereka ckp susut. Dh kena masuk wad balik. Sebelum masuk wad tu sy gigih gak la menyusu baby. Bila timbang di hospital. Dh naik 200gram. Tpi kena stay sbb yela dh angkut semua brg 😅