breastfeed

my 2 months old often breastfeed very shortly like under 5 mins. i have very active fast let down. and sometimes he refuse to bf bcoz of that. he gained 1.9kg in first months but gain less weight like only 500g on the next month. should i be concern ?? ㅠㅠ

1 Balas

Kalau berat dia normal , okay lah tapi untuk next make sure dia minum susu secukup nya . My baby kalau susu i banyak sangat dia pun akan stop minum maybe sebab dia tak pandai nak control lagi so i akan keluarkan dulu dalam 2 oz untuk make sure susu tu tak keluar laju sangat biar baby senang nak minum . Lepas tu i susukan dia semula baru okay . I akan make sure baby minum susu banyak sebab i suka tengok dia berisi .