kk ke swasta

i tkpernah pergi klinik kerajaan n tkprnh warded hosp kerajaan. klu sakit ke mmg refer swasta. tp utk checkup preg ni husb suggest buat kt kk cuma bersalin dkt semi kerajaan. just nk tnya knp suma nurse2 kk mulut lancang sgt tkda penapis ? mostlyyy suma. nurse yg incharge i pun asyik mrh n perli je cth cm “preg ni bukan greenlight ko mkn dua portion dik, bdn je dua tp bkn ko bedal mkn suma” sbb berat i naik byk n tiap kali checkup ada je bnda sakit hati dia ckp. i smpai giveup nk checkup kk. i smpai tnya boleh ke klu nk smbung checkup swasta ? tp nurse tk kasi haha. dia tktahu ke emosi ibu mengandung ni senstip, lg kerap i dtg kk, lg kerap i emosii. howww 😭😭

43 Balas

kalau misi ckp mcm tu dgn saya, saya gelak je.. saya anggap semua sbg nasihat adik-kakak atau kawan2.

Ada yang okay ada yg mulut macam gamp- haha. Menyampah kan ada nurse mulut kurang ajar ni 😒

Biasala tu dikk.anggap je macm kita mulut lancang dgn ank.nurse tu syg kita.ha,macam tu.

Normal awak. Kalau kita dah biasa pergi swasta then g gov mmg agak culture shock sikit.

Nurse KK tempat puan kot gitu.. Boleh buat aduan di saluran yg betul. KK tempat sy OK.

Alhmdulillah kk tmpat sy nurse & dktr sgt2 baik, smpai jadi kwn dgn die org..

stakat ni kk sye ok je. xpernah dgr mana2 misi mulut lancang

sy 2mggu naik 4kg..hahaha tp xpnh lg la misi ckp cmtu..

Mostly nurse2 dari pantai timur je mulut lancang 😭

3w ago

Somehow I do agree with you😅

Berat saya pun asik naik, kena bebel2 😂