Help!

I think my BM getting reduce ? 10 mins of pump can’t even get 1oz ?? LO is 5 months old and love to BF when I’m at home. I’m a full time working Mom... every 3 hours will pump BM and DL at home. I have tried so many milk booster but everything seems like not working. Is it the time already that I have to stop BF? I want to BF her till she 6 months at least ??

3 Balas

Cuba stop dulu jadual pump . Tunggu breast rasa nak penuh baru start pump balik . Time ni susu tengah banyak and bila awak keluarkan badan akan terima signal untuk tambah susu . Atau boleh pump selepas mandi . Insyaallah . Jangan lupa minum air masak banyak selepas berbuka dan sahur dengan milo

Jangan stress sis,bila stress pun susu tak nak keluar,cuba sis try letak gmbr baby sis dpn sis,byang kn yg indah2,happy2,insyaallah susu kuar nanti.. Try mkn lobak putih jd kn sayur dan buat jus pegaga minum,nak mudah bli je susu kurma farm fresh tu..sis minum

Sis puasa ke? Jangan stress sis..overthinking boleh buat low supply gak. Cuba bawa bertenang, then try lagi,sambil bayangkan wajah anak. Jangan lupa minum air masak skurang2nya 8 gelas sehari, atau lebih...

5y ago

Currently tak puasa. Dah Try puasa Tp mmg sgt sikit susu. Jadi mmg terus x puasa. Alhamdulillah dpt jugak 4oz dlm masa 20 mins. Tp mmg kerap jugak pump n power Pumping Everyday huhuhu