Korang biar atau korang sapu cream kalau mcm ni?

I tau ni normal bagi baby. Masa anak 1st pun dulu gini. Cuma x sebanyak ni. Kali ni baby punya ruam naik bnyak sgt.. Dkt kepala pun ada smpai ada yg nanah² cuma x pecah la. Dekat leher ada sikit, dkt celah kangkang pun ada jgk bintik² merah ni.. Apa korang buat ek? Biar je ke atau sapu apa²? Kesian tgok penuh 1 muka bintik². Ni ruam panas ke? Yg dkt alat sulit tu ruam diaper ek? Sbb yg dkt alat sulit bru start merah² mcm merebak yg dr celah kangkang tu.. Celah kangkang(nappy rash) i sapu drapolene tp mcm makin worse je makin bnyak..

Korang biar atau korang sapu cream kalau mcm ni?
28 Balas

yang ni allergic susu mami, better bawa ke klinik, anak buah saya pun dulu macam ni juga. tapi double confirm dulu, cek yang ruam tu naik lagi banyak tak selepas men menyusu

Sama sis..ank sy p0wm mcm 2..hbis naik merah2..kepala..bdn belakang dh naik jgk..punggung ingt kn pampers xssuai..rupany sis mcm 2 jgk..sy rungsing dh..xau at cmanew

kalau sy cakap kat misi kk n misi mintk terus jumpa doktor. sb doktor je tahu bahan apa sesuai kat kulit baby.beli kat luar jenuh oii krim tak jadi2

selalu kalau merah2, ruam2 saya akan sapu calamine lotion. and kalau pergi klinik ni pun Dr akan bagi calamine lotion. nak bagi reda kan gatal2 tu

Masa anak 1st ada juga jadi mcm ni, pegi hspital dia bagi cream.. tp dkt botol tu xde nama cream 😫😫 Mmg cantik semula kulit baby

Anak sya pun mcm tu sis tapi sya sapu antibiotik letak air lepas tu hilang teruk juga ruam anak sya sis smpikan berkerak kulit muka

Kalau saya terus bawa anak ke klinik pakar kanak-kanak. Saya takkan sapu apa2 cream walaupun family sendiri yang suggest.

baby sy pun naik ruam, tp x teruk sgt mcm ni. awk bg dia susu bdn full ke atau awk ada bg susu fm? sbb tkut simptom alahan ni.

10mo ago

campur fm sehari 1-2kali fm if baby x ckup. rasa nya bkn alahan fm sbb dia start fm dr nicu from day 1. seminggu duduk nicu + balik rumah saya smbung susu fm yg sama + direct bf. Now 31days. Baru je start ruam 3-4 hari ni..

pakai ceradan wash n cream barrier repair doc kulit ad bgi beli je dia watson if mkin x ok prgi klinik pkar kulit

try pakai cream ni, sebab anak saya banyak jugak ruam dekat kangkang, pakai ni alhamdulillah okayy