Korang biar atau korang sapu cream kalau mcm ni?

I tau ni normal bagi baby. Masa anak 1st pun dulu gini. Cuma x sebanyak ni. Kali ni baby punya ruam naik bnyak sgt.. Dkt kepala pun ada smpai ada yg nanah² cuma x pecah la. Dekat leher ada sikit, dkt celah kangkang pun ada jgk bintik² merah ni.. Apa korang buat ek? Biar je ke atau sapu apa²? Kesian tgok penuh 1 muka bintik². Ni ruam panas ke? Yg dkt alat sulit tu ruam diaper ek? Sbb yg dkt alat sulit bru start merah² mcm merebak yg dr celah kangkang tu.. Celah kangkang(nappy rash) i sapu drapolene tp mcm makin worse je makin bnyak..

Korang biar atau korang sapu cream kalau mcm ni?
28 Balas

rumah ke campak tu? kalau baby dah besar 6bulan ke atas bg minum air kelapa sekali

Takut ekzema pon mungkin jugak.. cuba sapu sudocream inshaAllah tu pon ok jgk

Xpasti pulak ni ruam atau penyakit lain.. sis consult dengan doktor ya

sis try cream moogoo... terbaik cream tu.. cari kt farmasi alpro..

kalau saya..sapu tepung ubi.. alhamdulilah baby serasi..

sis bole try pakai snowy treatment lotion..

mandian cetaphil bby

sapu cream awak

11mo ago

Sy pakai 2 hr aje snowhite... Ruam pans terus hilang... Mula2 x percaya.. Dah cuba best... Dah try Sudocream x jln