7 weeks

I should be 7 weeks pregnant today but the upt is still negative. Is it possible to not have double line at 7 weeks?

31 Balas

You should wait first..same with my cases .. I miss period dalam 1 bulan lebih.. check negative.. and pergi klinik check negative juga..after 2 Month my period still x datang . check Bru positive tapi scan xnmpk so maybe baru lagi. Bila kira kandungan dah sepatutnya 3 bulan tapi sebenarnya x.. ..so jgn kira kandungan dari last period kita..sbb persenyawaan baby kita xthu berlaku bila..so if you tunggu lagi beberapa minggu check pt balik..if negative lagi better check trus dengan hospital.. klinik nie susah sikit .. dyeorang akan ckp normal lah itu lah Ini lah.. better Terus ke hospital then they can check everything.. all the doctors said normal if xdatang period 1 bulan sbb selepas kahwin hormon kita berubah jadi period xteratur.. so I check bru2 ni baru 7 minggu based on my baby size. Just take care of yourself. If you want a baby ..make sure consume folic acid 1 tablet per day boleh ambik bila2 yg penting 1 jam selepas makan dan jgn miss. Good luck

2y ago

sis dlm mse 2 bln slpas lwat prios tu ade brsme dgn husb x..?? sbb sy pn alami lbih kurg mcm sis ni skrg tp sy ade bsme dgn husb 2 hri lps n ade bt kje brt sbb sy fkir sy mmg x pregnnt sbb test upt - ve di kk.. tpi lps tu ade spotting dh 3 hri skrg sy x tau nk pi cek hosp mcm mne sbb bila sy tnya dorg just ckp "oo normal tu hormon"..

Ini belum tentu lg.. Akk sepatutnya piyed Tarikh yg sepatutnya tp xpiyed. Lps smgu dr date piyed sepatutnya tu tp xpiyed akk cek terang 2line. Kira2 msuk 4weeks mse tu. Sekarang 7weeks lbh da. Kdg2 kiraan tu xsama ape yg kita expect, sbb dari persenyawaan bby, nk lbh kepastian better u pergi cek doc dik. Xbole direct ikut apps jek.. Sbb apps bgth dr date u xpiyed. Tkut piyed u yg jadi tak teratur.. Bila scan boleh pastikan saiz n sbnr bpe week bby.. K moga semua baik2 n dipermudahkan 😇

Sis sy nak tanya, boleh ke kon folid acid skali dgn dupbaston yang kuatkan rahim tu? Sbb hritu ada spotting skit mcm cecair dakwat je, pasti doc bg dupbaston mkn 3 kali sehari, so mkn dua dua skali folid acid ok ke?

2y ago

saya baru nak tanya soalan ni. td baru pegi scan, doc bg dupbaston. lupa nak tnya dan minta acid folic skali td. so tq smua y tlg bg jawapan. rupanya blh ye. Alhamdulillah ikut kiraan period 7w, ikut scan 6w1d, dah nampk bkelip² baby ☺️

maaf menggelikan spe tw ni ap sy tgh pregnant Dalam sebulan lebih skrg pakai pad dah 5hari turun coklat je kdg2 bau mcm period td nak lap miss v guna tisu Lepas kencing pastu mcm ad darah kat tisu Tu😌 someone can explain?😌pastu solat cmne nak kene Mandi hadas ke x ke cmne😌

2y ago

saya ada cek minggu lepas nak ikutkan doc ckp dah 6 minggu tapi still tak nampak kantung. cek HCG naik double line samar2

Saya period teratur sebelum ni, tibatiba tak datang excited nak cek upt, negatif semua. Kecewa tapi doa berharap lagi. Lepas 3 bulan tak period baru dapat double line, tu pun masih samar. Tapi usia kandungan tak sama dengan usia yang sepatutnya. Alhamdulillah rezeki

kita sma sis ...saya selalu period ontime tapi lepas kawin missed period da 7 minggu ..smlm scan x nmpk apa² kosong.. dia suruh datang 2 minggu lagi ....

3y ago

btul kak..mcm sy jgk sblm nk scan sy dh buang air kcil..bila nk scan baby xnmpk..sblm nk scan minum air n mkn skit..

hai nak tnya ada tak sama mcm sy sepatutnya dah msuk 7 minggu 2 hari tp kmarin scan kandungan baru masuk 4 minggu 3 hari..dktr ckp sbb period tak teratur..2 minggu lg dktr suruh dtg scan lg..tp sy risau laa..ada tak yg pernah alami..

2y ago

sama mcm sy sis..bila sy bt kiraan first day period trakhir..kndungan sy 7w..tp bila scan..kndungan sy 5w..sy pn buntu..ikot yg mana sbnarnya

7 mggu da stat mabuk dan upt sb clear. kalau u yakin u pregnant, sng pergi je cek hosp. gynae akan kompemkan u pregnant k x. cek hosp mmg lebih meyakinkan.

hai mommy sekalian, boleh tak mommy semua share apa yg mommy mkn time pregnt 7weeks ni? like vitamin ke? atau apa sja supplmnt yg mommy consume time preggy ni? hehe thnkyou 🥰

2y ago

sy sebab sebelum ni sy ada pcoss (ttc 1year+ ) & Mmg refer pakar.. skrg sy proceed makan vita D & Q10 & folic asid & dhupaston + metformin 😌

baru je scan baby Alhamdulillah smua baik cuma doktor scan ada fibroid 2.7cm smoga smua baik2 sahaja

2y ago

Sy ade fibroid 5x5cm dr first baby. Yg 2nd baby ni mmg ade refer pakar dulu sblm planning. As long pakar kata ok mengandung mcm biasa ok lah bg ibu2 sbb fibroid atas rahim bkn dalam.klu dlm tu yg bahaya. Semoga kita kuat ya