How do you know its time for labor

i keep having this feeling like its time for the baby to come out but i don't know. i don't know if the symptoms im feeling right now is fake.... i feel nauseous , keep peeing, my stomach hurt so bad and my lady part is killing me ! what should i do now?

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

boleh download contraction timer . kalau jarak dia dah constant , may it is true . mula mula tak berapa sakit and dia sekejap sekejap . lama lama makin sakit and sakit tu makin panjang . tapi kalau anak first maybe makan masa 24 hours kena tunggu so sakit tu slowly makin kuat

3y ago

saya dulu anak 1st pecah air ketuban dlm kul 12 gtu, jrk dr rumah ke hospitl sejam.kemas2 tukar baju pergi hspitl kul.1.30 register lr.kul 3.30 dh selamat bersalin. anak ke-2 plak masa angkat kemeh pukul 3.30 nampak spender warna pink2 gerak en.suami, siap2 lepas tu hantar nak 1st g rumah metua, kul. 4lebih bru register lr..alhamdulillah 6.30 dah bersalin.. 2x tu juga setiap kali register cek bukaan mmg dh bukak 5cm..kdg2 bergantung dgn seseorang tu jugak.. setiap org xsama.klu boleh jgn tgu drumah.pergi je hospital cepat2. klu doktor ckp belom lg.xpelah boleh balik rumah dulu.drpd kita terberanak drmh dlm keta.