First Time Mommy yg risau

Hi. I just got married last month and saya dah pregnant. The problem is, saya tak bekerja dan sebenarnya saya takut sangat dengan apa yg akan datang. Macam macam kerja saya apply dan pergi iv tapi semua majikan takut nak ambil saya. Saya punya morning sickness pun alhamdulillah masih okay. Tak teruk lagi. Sedih, hampa semua ada. Bukan nak salahkan takdir. Saya tak nak baby saya rasa yg saya tak bersyukur dapat dia. Apa yg patut saya buat untuk stay positif? ?

1 Balas

Jgn sedih2 mommy. Setiap benda tu perancangan Allah. Kalau tak dpt kerja, ada hikmahnya. Rezeki utk anak mesti ada. Sy n suami tak kerja ms pregnant anak kedua..dkt2 bersalin suami.dpt kerja, lps anak besar sikit sy pulak dpt kerja. Doa baik2 je, fikir baik2 je tentang rancangan Nya 🥰🥰

4y ago

Ameen. 😄