Morning sickness

Hi mommies.. Saya baru mengandung 6 minggu anak first, tapi dah rasa mual2 and muntah2, normal ke? Tak awal sangat ke? Takut confuse sama ada morning sickness atau food poisoning.. kalau morning sickness, apa yg bagus eh nak hilangkan perasaan tu....

2 Balas

Normal sis.. Sy pn awal² dh kena hadap m.s.. M.s tak ada ubat😅 cuma boleh kurangkn je.. Sis cuba mkn asam ke.. Insyaallah ok.. Sy dlu smpai mntah kuning n tak lalu mkn... Tp dh masuk 3bulan.. Alhamdulillah dh tak ada m.s dh... Brsabar ye sis😁

Morning sickness xde ubat sis.kena tabah yea. Akk 4org anak.. alahan smpai 4bln kandungan.😅 tahniah sis..