Nervous, rasa hari bergerak slow

Hi mommies. Saya first time mommy. Haritu baru nampak kantung dan nampak baby, baru 5 minggu. Tapi rasa nervous and risau sangat selagi tak lepas first trimester. Nak happy pun takut, takut ditarik nikmat ni. Rasa macam slow sangat waktu bergerak. #firsttimemom

2 Balas

Jgn fikir bukan².. Just enjoy the journey.. Makan n minum yg sihat² supaya baby cepat berkembang dgn jayanya.. Kalau fikir pelik² akan mempengaruhi perkembangan baby tau.. Baby tu nak happy n ceria bukan stress dan susah hati.. Kalau penat rehat cukup².. Xperlu risau yg bukan² ye

Jgn terlalu takut & stress. Stress boleh beri kesan tak baik pada janin especially bila awk fikir negative je. Buatlah dono tp usap2 lah perut tu selalu sambil zikir or bercakap dgn baby. Bila kita tak fikir sgt, know2 dah menendang2 dah baby nya. Kejap je masa berlalu 😂