Selsema

I Baru Pregnant 2 Bln & Now Selsema, Pergi Klinik Doc Bg Ubat Selsema. Boleh Ke Mkn? Selamat Ke Untuk Baby?

8 Balas

Dulu sy Dr bagi ubt selesma.. Time tu preggy 4 months. Stp kali bersin ada tekanan d perut(kan selalu kalu kita bersin kita akan rasa tekanan di perut) . Sy risau time tu sbb pressure pd perut yg berlebihan masa bersin bole bt kandungan premature labour. Sy ceta kerisauan sy pd Dr ttg bersin yg non stop so sy di beri ubt selesma. Dr kata.. Bidang perubatan utk ibu mngadung x lah kejam smpi mkn ubt pun x bole tp perlu dpantau pngambilannya. Now sy da melahirkn. Anak sy sihat dan cergas. Yg penting ada pemantauan from Dr.

if doc dh tau awk preggy , and dia bg pape ubt . mknanya slamat la . haritu sy jatuh trhentak kt punggung , sakit pinggang pe smua . Alhamdulillah bby okay . tp doc bg ubt paracetemol utk tahan sakit . sy mkn je kalau itu utk kbaikan kita . dorg dah buat yg trbaik utk kita .

Doctor lebih tahu ubat apa yg dia kasi kat kita time kita pregnant. Makan je. Saya pun pernah demam selsema time pregnant. Tak banyak soal, sebab tahu ubat yg dia kasi tu mesti yg terbaik untuk kita.

If doc tau kita preggy, percaya lah pada doktor. bertahun2 berhempas pulas belajar pasal badan manusia, kesian kita tak percaya.

Kalau doktor tahu pregnant, supposedly okay makan ubat tu. Doktor dah bg ubat yg sesuai dengan ibu mengandung

Kalau saya .... gastrik demam doc bg ubat ! mcm doc kata selagi mommy bole thn .. lg bgus x mkn ubt.

doctor will suggest pil yg sesuai utk ibu mengandung

Doc tau tak awak preggy?

5y ago

Doc tau sy preggy.. Die siap scan perut.