Assalamualaikum nk tnya boleh ke mngandung 4 bln mkn ubat selsema tkt jgk nk mkn ubat?

#blh ke tak mkn ubat selsema sbb dh lma sgt selsema

4 Balas

kalau tgh mngandung ad sakit pape demam ke selsema ke better gi klinik tuk dptkn rawatan xbole amik smbrgn ubat.. and kena mklumkn pada doktor awak mngndung.. so klo doktor nk bg ubat dia bg ubat yg bole dan slamat awak mkn.

1y ago

ok sy nnt sya pergi klinik jumpa doktor

loratadine n ada satu lagi ubat selesema yg mmg sesuai untuk ibu pregnant .. sy checkup kk hritu selesema then doc bg loratadine n dia kata loratadine mmg dorng bg kalau ibu ibu pregnnt ape pun pg klinik okayy

Jawapannya BOLEH. Loratadine (tak mengantuk) & Piriton (mengantuk) boleh dimakan oleh ibu mengandung utk rawatan selesema atau gatal2.

1y ago

ok terima kasih sis for info

Bila perlu. Saya terpaksa makan waktu first trimester sbb terlalu teruk