mommy to be

i am 33 weeks now..rasa nervous plus excited..ade x yg sma due date ngn sy 10/8? how do u feel mommies? skrg ni ape preparation yg korg semua dah buat? boleh share x? lg satu any tips untuk mudahkan bersalin nanti

1 Balas

Im 33w too.. EDD 5/8.. beg baby n beg sy dh siap, tinggal nak grab je if rasa nk bersalin.. excited to dlm masa yg sama badan lenguh², kaki bengkak, pedih ulu hati n sakit rusuk.. dh mula rasa BH since hujung trim 2.. skrg ni sy banyakkn berjalan, minum air secukupnya, minum air zam zam, baca surah mariam.. sbb sy 1st time pregnant so xtahu sgt nk consume or amalkan apa²..

5y ago

Dlm beg mommy ada 2 helai baju, 1 kain batik, 1 skirt, selipar, towel, maternity pad dlm 10, disposable panties 10, nursing bra + pad, toileteries, tudung sarung 1, sweater 1.. Beg baby ada 4 set baju + mitten n booties, 10pcs pampers, towel, 2 bedung, baby blanket + hoodie, 2pcs topi, toileteries, minyak telon, sy spare 5 helai napkin.. kikiki.. InsyaAllah, aamiiin.. risau je nie..