bila due date u olls..

hii, ade x yg kat sini due date bulan 10 ? dah beli ape yg patut ke?...sy due date bulan 10 tp blom beli ape2 lg..?

43 Balas

1 Okt tp hanya beli brg newborn and basic shj sbb takut baby terkeluar awal 😳 brg2 besar mcm stroller etc x beli pun.. Beli brg newborn terus basuh simpan dlm beg dlm kereta

Sy due 2oct. Dh beli sesikit, memandangkan bebarang baby mahal, xdaya nk beli byk selepuk. Lgpon misi dh suruh standby dalam kereta tuk incase terbersalin awal😅

Sy pun baby 2020. Memandangkan sy pernah bersalin premature, jadi sy nak beli yg asas tu awal2. Mcm dulu byk benda xsempat beli sbb dah terbersalin awal 😊

Sy due bulan 8..dah beli tapi tak larat nak basuh. Tulang pelvic sakit sgt😁 better sis beli awal2 sblm sakit tulang pelvic. Nak jalan pun susah.

5y ago

wahh...xlame da tu sis.. smoga dipermudahkan segala urusan ye... tu lah.. mungkin bulan 8 start beli la.. sy ank first, mcm byk je nk kne beli 😅

Saya due bulan 10 juga.. Sudah beli siap barang bayi sikit² saja sebab nak guna barang anak sulung masih ok lagi.. 😊😊

Saya 26/10. Pun sama tak beli apa2 lagi. Rambang mata semua comel2. Takut nanti membazir beli byk2 😂

dh boleh beli sikit2..nurse pun advice mcm tu..nie pun asyik nk terkencing je pegi mna2..

5y ago

kan..sya selalu lepas kencing relax jap kt toilet..mesti keluar air kencing sikit..

sama la due bulan 10..x beli ape2 lagi...biasa nty dlm 9 bulan bru nak beli...huhuu...

X beli ape2 pun lg..bru beli jumpsuit je utk unisex punye..sbb x taw jantina..heheheeheheh..

5y ago

Ahaa..baby asyk kepit je..nk kne bli baju yg due2 blh pkai laa nmpknye momy..

Same la kite . Sy 3/10 . Tak beli pape brg lagi . Tp dh survey2 jenama ape yg nk beli