bayi songsang

Hye.mommy baru saya scan bayi saya songsang kandungan 28weeks..ad harapan x bayi pusing kebawah balik....risau plak.. Takut kena czer..

13 Balas

Sy scan 27w songsang. Scan 30w dh ok. 36w dia pusing semula kepala ke atas. 37w scan dh kepala kt bwh. 38w doc cek kpala dh ok kt bwh. So sis jgn risau. Doc pesan bnyk kan sujud, sembang dgn baby sruh dia pusing elok2

Jgn risau.. Sy masa 28 weeks bby masih songsang.. Then saya sujud pujuk baby supaya pusing ke tempat yang betol.. Dalam 2 minggu pergi scan.. Doc kataa bby da pusing kebawah alhamdulillah. Skrg da 31 weeks🤣

Sy 28w bby melintang. 33w scan kepala dh kt bwh. Skrg 36w masih kt bawah. Jgn risau awal lagi tu. Nanti bby dh besar sikit dia akan pusing kepala ke bawah.

sama la saya...skrg nk masuk 29 weeks..doc ckp baby songsang..risau juga saya..agak2 perlu ka berurut kampung tuk perbaiki kedudukan baby?.

4y ago

Saya dari ank pertma hingga ke 3 sume beurut hehehe... 7bulan atau 8bulan sya beurut... Klau ikut nsihat doc nurse mmg dorg x bgi.. tapi mak2 suh urut2 skit sbb sya hritu ank ke dua tembuni kat bwah.. ank ke 3lak kpla diaa cucuk peha belah kanan pnca sya sllu skit alhamdulillah lpas beurut dngan mak bidan da okee.. anak smuaa bsalin 38.39week ckup bulan 😊

Kita sama. 28weeks position breech.. InsyaAllah bby pusing balik nnti.. Think positif.. Doa bnyk2,berckp dgn baby..

Saya jg 28weeks masi breech, still banyak masa lg buat baby putar nanti. Tak usah trll worry, stay calm mommy.

Banyakkan sujud...lagi bagus buat solat hajat sujud bbrapa minit sambil doa mudahkan bersalin.

Masa 28 weeks sy songsang. Now 37 weeks dia dah pusing. Sabar ya. Ada masa lagi

InsyaAllah boleh sbb baby boleh pusing lagi dalam perut tu

Ada nnti dia pusing blik...akk banyakkn bercakap dgn dia