Bayi Songsang

Siapa ada pengalaman mengandung bayi songsang? Biasa 33 minggu bayi boleh pusing balik ke? Agak risau juga,doktor ckp bayi agak besar tambahan saya ada GDM.Kalau doktor pusingkan sakit tak? #33week #gdm #bayisongsang

4 Balas

Sama macam sy dulu. 33w kepala atas. Buat senaman gym ball and sujud lama2. Alhamdulillah 35w dia dah pusing dah. Sy pun gdm and baby besar. InsyaAllah nanti baby pusing. Pujuk baby hari2🥰

2y ago

doktor pun ckp benda sama,time solat sujud lama. thanks for advice ye,sy kna excersize kerap la guna gym ball tu nnt😊

baby sllu 36wks ke atas bru kpla dia akan ke bwh, if 36wks baby msh songsang mungkin akan buat ECV procedure, kalau msh songsang jugak towards 40 wks, then c-sect.

2y ago

around 1st - 10th october. klu extend pun boleh smpi 15th oct je tak boleh lebih. my case la.

paling lewat untuk baby pusing masa 35w. kalau atas 35w tu doktor bgtau umpama miracle

2y ago

means melintang ye? sama2 la kuta berdoa moga2 ada miracle dari Allah baby dpt pusing ke kedudukan normal sblum bersalin.InshaAllah...harap sgt kn nk bersalin normal.

sama sis.minggu ke 36 baru baby p bawah.masih berpusing lg tu.jgn risau..

2y ago

mcm tu...InshaAllah. tq 😊