bayi songsang

Assalamualaikum mommies . Sy baru scan smlm , baby berat 2.19 34w. Bayi songsang , ada tips untuk bayi kembali pusing ke tempat sepatutnya tak? Hmmmm sy risau . Sy nk sgt bersalin normal ?

1 Balas

Sama la saya pun nak sangat beranak normal. Anak first. Sekarang 38 weeks, dah ade tarikh untuk czer, complete breech. Saya buat ecv beberapa hari lepas, tak berjaya. Nurse ada share tips orang tak berjaya ecv tapi anak dia pusing sendiri je. Dia suruh selalu solat taubat, solat hajat sebanyak mana yang boleh. Lepas solat subuh dengan isyak buat tawaf mengelilingi sejadah 7 kali, lawan arah jam. Sebelum tidur solat taubat dan mintak maaf dengan hasben.

4y ago

🙂sy 35w6d baby masih songsang..ecv mmg xleh buat sbb previous scar 9 years.hope baby 4 can normal again..