Kandung anak luar nikah

Hye, saya tau tajuk ni agak merumitkan.. Tapi sebolehnya saya perlukan bantuan.. Saya dah tak tahu pada siapa nak minta tolong atau pendapat.. Saya hamil anak luar nikah, minggu ni cecah 8 minggu kandungan.. Nak buka buku pink tak boleh sebab wajib ada macam2 dokumen, nak nikah takut tak sah sebab sedang hamil.. Nak bincang dengan keluarga, risau bahaya yang akan datang.. walaupun orang kata ibubapa mungkin akan marah dan kecewa, tapi ibubapa saya berbeza.. Ada kemungkinan nyawa jadi taruhan, mahupun saya atau anak saya.. Tolong lah bagi pendapat yang sebaik mungkin.. Ada kawan kata sebaiknya saya gugurkan kandungan, tapi saya dan teman lelaki sebolehnya tak nak.. Kami kalau boleh nak simpan anak ni, anak ni tak ada dosa, kami yang berdosa.. Mohon tolong bantuan..Harap ada yang sudi

6 Balas

sah nikah. bila suami isteri nikah n isteri mngdung, sah perkahwinan n jadi pasangan suami isteri. lebih baik cepat settle.. buku pink boleh buka, skrg jg itu lbih baik. nurse tkkan marah, dorang lebih anjurkan.. ambil masa sis n atur dngn baik.. nanti pelan2 bawa niat yg baik sekali tu bila dah sedia ckp dngn ibubapa,demi anak dlm kndungn.. nanti kalau jadi apa2 pun prkra akan dtg sis pegang kata2 hikmat sis pada diri untuk semangat sis n jadi lebih yakin dlm mmbuat kputusan.. ini tips bagi menguatkan keadaan diri sis.. perlahan lahan bina kekebalan diri.. mmg ianya x mudah tapi bila sis yakin sis boleh buat, semua tu akan jadi lebih mudah luar dari sangkaan sis.. dan jika perkra x baik brlku, sis jangan salahkan diri sis sngt wlpun tahu semua punca dari diri sendiri.. kalau boleh sis pandang terus ke hadapan dan semangat sis takkan pudar.. ianya masa depan sis n sis sangat sayangkan anak sis.. 💪💪💪 semoga semuanya dipermudahkan aamiin

xde masalah bukak buku pink tu, ckap jek sis single mom..cume klu masih bwah umur tu, takut depa tanya waris la mcm mak ayah sis ke abg or kakak ke.. klu mak ayah sis susah bwak bincg, ade kemungkinan besar depa akan suh gugurkan kndungan sbb baru 8weeks kan..sis bincanglah dgn bf, mana yg trbaik utk masa depan kalian.. cume utk kk tuh, depa xde masalah pun klu sis nak buka buku pink.. :) semoga Allah ampunkan kalian dan dipermudahkan urusan ya.. ❤️

dah pergi kk bertanya? klau x silap sy dorg akan tlg klau kes mcm awak .. yg pnting awak kne jujur dgn parents dlu, myb dorg boleh tlg sedikit sbyk 🤗

Klau boleh akak nk thu adk dh brape bulan skarang..Klau adk tak nak jaga ank tu boleh bagi akak..

nikah tu sah saja sis

sah ja