Hai saya pregnant anak tak sah taraf

hi saya mengandung anak luar nikah tapi saya pernah sekali je terlanjur dengan bf saya. saya masih di awal kehamilan dan kami merancang untuk berkahwin secepat mungkin. saya nak jaga baby ni. tapi saya takut orang tahu yang saya mengandung anak luar nikah kalau saya bersalin awal dari jangkaan mereka sebab saya mengandung dulu dah. saya paranoid. takut nak pergi klinik cek dah buka buku 😔 saya nak gugurkan tapi taknak dah buat dosa lagi. saya tak tahu usia kandungan saya. saya buntu 😔 macam mana kalau saya lahirkan baby pada usia 8 bulan padahal aaya dah 9 bulan. apa kata orang. tak pelik ke. #pleasehelp

3 Balas

Pedulikan mulut org.. Janji kita dah tahu silap kita dan terus kan untuk berubah ke arah yg lebih baik.. Stiap manusia melalukan dosa.. Anak tu berhak hdup mcm Anak2 yg lain xkisah la sah taraf or x jnji dia ad mak ayah yg sayang kan dia.. Jgn gugur kan.. Ckup lah dosa yg kita dah buat belajar perbaiki diri.. InshaAllah Allah mudah kan buat awak dan bakal suami.. Pasal mulut org tu biakan masing2 ada keluarga tak jadi kat dorang kat family dorang.. Kifarah tu ada.. Sabar dan selalu pikirkan untuk anak dalam kandungan.. Buat yg mana patut dulu..

mulut dan pandangan orang kita tak boleh jaga dik. cukup kalau keluarga masing2 terima tak perlu fikirkan orang lain. semoga urusan awak dipermudahkan. kadang orang tak perasan pun awak lahir anak cepat yang penting lepasni u did the right thing. fokus pada diri awak dan kandungan. semoga dipermudahkan segala urusan awak ya sis❤️

Tebus la kesalahan dgn bertaubat syg... Semua org pun ada buat dosa.. Jaga kandungan sebaik mgkin🌹🌹 Berminat nak dptkan set kehamilan ni...💐💐 Boleh wassap akak🌷🌷 0135544166