Ubat kuat rahim Duphaston

Hye pakar ada bekalkan sy duphaston seminggu sebelum period. Sbb bacaan beta hcg 3.9. Duphaston ambil 3x sehari, skrg dh hamil tp masih baru dan masih ambil duphaston walaupun tak bleeding. Ada masalah ke ambil tp takde bleeding? Cuma saya ada history 4x keguguran early pregnancy

18 Balas

saya pun tgh makan sbb bleeding dah dua hari & threatened miscarriage. maybe sbb sis ada history miscarriage tu yg pakar bg. makan je sis

Saya pon ada ambil duphaston sebab masa awal kehamilan ada bleeding, and terus makan sampai habis walaopon bleeding dah stop.

saya pun makan duphaston di awal kehamilan lepas 2x gugur .. cuma dapat makan 7hari ja sebab allergic .. kena gatal² satu badan ..

2y ago

under consult doktor sis .

hi. nak tanya la. masa doc kata bacaan bhcg tu 3.9, doc ada ckp apa2 x? jauh dr normal range ke ape ke..

2y ago

Masa tu tk cnfrm pregnant lg.. Sbb kalau cnfrm 5 ke atas kn.. And kalau x preg bacaan bawah 2. Tu yg doktor bg duphaston seminggu dulu

doktor bagi tu sbb awak ada history keguguran ..teruskan makan je...takde masalah..

Tak masalah, tu utk kuatkan rahim. Saya makan duphaston smpai 18w

Dhupaston ni memang kena ambik ke bagi yg pernah ada sejarah keguguran ?

2y ago

Ikut nasihat doktor.. Sy masa kt gov tk dapat pun, lepas jumpa dgn pakar mmg pakar bekalkan siap2 seminggu sblm date period..

Saya makan masa bleeding. Lpstu da tak makan lg da