minum air gula

Hye nak tnya...pg td g klinik...kna minum air gula..so kena ambil darah 2x..first ambil drah..pastu minum air gula..kna tggu 2jam...slpas 2jam..ambil air gula lg skli...pastu kk sruh balik...diorang ckp akan call klu tggi...last2 td klinik call...sruh pegi lg mnggu dpn..sbb dia ckp gula tggi..7.8 ? tinggi sangat ka 7.8 tu..sy first time minum air gula..n xda pnglaman lg ? risaunya ??? dia sruh p klinik nnti kena minum air gula lg ka tu? Dia ckp td sruh puasa mcm mlm td...risaunya...hrap2 test nnti smua ok... ?

13 Balas

Awk suka mkn minum Manis2 kot. Sbb tu doc suspect GDM, so kena minum air gula lg baru leh tau mmg awk betul ada GDM x