TIADA JANIN LAST PERIOD 22/1

Hye moms,,smlm sya brlaku pendarahan sdikit dn xdh rsa sakit apa2,,hri ne sya pi scan,,bila cek kantung je ada,,Janin xdh lagi,,sya last period 22/1,,sya dh buka buku pink,,ikut kiraan period sya skrng sya dh 11W tpy bila scan je td jd 8@9W janin msih xnmpk,,sllu janin nmpk dlm brpa minggu ye?? #ingintahu #pleasehelp

TIADA JANIN LAST PERIOD 22/1
13 Balas

sesetengah orang tak sama sis..ada yang nampak awal dan ada yg kena tunggu lam baru nampak.. macam saya sampai doctor buat tvs scan baru lah nampak..hari tu scan dekat perut nampak kantung je .mungkin perut tebal kot sbb saya jenis badan berisi sikit

1y ago

insyaallah tak ada apa2 tu...sis bnyakkan berdoa dan jgn stress2 k..take care... semoga segala urusan sis dipermudahkan dan semoga kandungan sis berkembang dengan baik sehingga selamat dilahirkan 🥰 aamin 🤲🤲

Sy pun sma mcm awk sis,last kena refer hospital dan dr sahkan mmg kandungan tak mnjadi hanya kantung kosong je,sy admit ward untuk cuci,bru discharge hospital semalam,harap di permudahkan Urusan awk juga nanti yaa🤲🏻

1y ago

Amiin 🤲🏻 ma ksih sis,,sis msa tu dh brpa Week?? Sis ada x tnda2 yg xbaik slma sis mngndung??

Semua org tak sama tp rata2 ibu2 dekat sni sy nmpk janin nampak masa 8w+ . Kandungan awk dah nak masuk 3bulan tu tp masih belum nmpk janin lg. Apa kata dr masa scan ? semoga dipermudahkan smuanya..

1y ago

Eya sis sya,,eya btul kena repeat 2minggu lg,,tpy drh tu skli je kluar bngun pgi tu drh xdh sehari sya tnggu smpai hri ne drh tu dh dah kluar da,,

semoga ada rezeki buat awak sis. Selagi tak de pendarahan atau sakit insyallah bby sorok. Macam saya tahun 2020 3x blighted ovum. Pedih hati ni tuhan je tahu. Semoga dipermudahkan segala urusan awak.

1y ago

Amiiin 🤲🏻 ma ksih sgt2 sis,,smoga smua ne baik2 je

Sis period regular ke irregular? Kalau tengo size kantung tu besaq dah biasa size kantung camtu spatutnya ade janin dah dlam tu. Ade repeat scan kat swasta tak?

1y ago

Sya period regular sis,,gmbr scan sya tu,,sya scan dkt swasta hri selasa ne bru temu jnji sya dkt KK

tengok kantung mcm dah besar.. sptutnya dah ada janin..sy scan 8 minggu nampak janin dgn heartbeat. dr ada ckp repeat scan ke apa x?

1y ago

inshaAllah ada tu nnti. doa yg baik2 je. awk bedrest jgn buat kerja berat2

Selaluny usia kandungan 9week dpt lihat fetus dan dengar bunyi jantung baby..dan doktor akan plan utk repeat scan selepas 2 minggu.

1y ago

Tu lh sis sya pn t’tnya2 last period sya,,dri yg 22/1 tu lg,,tpy smpai skrng scan janin msih xnmpk

saya dalam 9 week ke atas baru nampak janin dan heart beat, insyaallah saya doa yg baik baik untuk sis semoga semuanya selamat 🥰

1y ago

Amiin 🤲🏻 ma ksih sgt2 sis,,smoga sya mcm sis jg ye,,smoga kta smua dipermudhkn urusan

Selalu 8w dh nampak dan dgr heartbeat tp ada jugak yg waktu telur disenyawakan lewat jd selagi xde bleeding doa byk2 InsyaAllah

1y ago

Eyaa sis,,amiin ma ksih sis 🤲🏻

Sama mcm kes sy… minggu ke 10 ada kantung tpi x de janin… sah missed misscarage

1y ago

Masyaallah,,smoga dijauhkn cm gtu ya sis 🤲🏻 smoga yg baik2 sntiasa dtng dgn kta