Hobi atau Bisnes Suri Rumah

Hye moms.. Nak tanya la.. Apa side income korang buat eh disamping jaga anak anak.. kongsi sikit.. Nak keje balik tapi kos nak hantar anak pun tinggi..

20 Balas

Sy dah jadi fully housewife 3tahun mula2 macam 50 50 nak resign Yelah kita dah biasa keje ad income sendiri kereta sendiri nak ap beli sendiri tak suka me minta up end rasa serba salah dgn ank sbb sy berjumpa dgn ank n me time dgn dia cuma seminggu sekali je last bt keputusan untuk resign selama untuk bkeje fokus pada fmly jer, alhmdulilah Allah bagi sy rzki boleh mengurut / facial dlm masa sy pon bekeje dkt Spa dulu n dari pengalaman yang ad tu sy on bisnes sendiri alhmdulilah dah 3tahun bkeje sendiri sambil jaga anak keje pon wktu flexible ad customer keje skejp ikut wktu customer xad customer sy ddk rehat dgn ank sje selebih nya, if customer boleh je dkt homespa sy tak perlu sy keluar rumah alhmdulilah hppy sgt dgn wktu skg ni, semoga sis teruskan kuat juga insyallah ad jln nya tu nanti😊

sy jd full-time housewife sejak anak 2nd 10 bulan sbb perlu fokus dan jaga dgn teliti (retak pada skull dan kepala bengkak besar sebelah). Saya just buat preorder basis jual puding, roti jala dan apam. sambil² tu saya jual barang yg sy diy dekat shopee dan ambil upah jahit manik juga. memang itu je la yg saya buat sampai sekarang 😊 kena pandai atur masa

1mo ago

keje key in data tu mcm mana ya? boleh bagitahu tak sis

Jual brg preloved kat carousel, ada plan jugak nak cari supplier beli brg baby. Still in progress. Harap lepas lah tolak tambah bahagi nak buat baby shop. Sebelum tu ada juga nk apply remote job, tapi kitanya dip separuh jalan🥲 mana mana mommy yg break career tu boleh apply remote job. Boleh wfh. (Experience/skills/certificate/mandarin speaker)

1mo ago

ok tq so much sis..

https://app.shopback.com/oNNbmgCjVLb yang selalu shopping guna shopee lazada foodpanda zalora booking.com traveloka trip.com agoda dari spent duit je baik lalu apps dia ni dapat RM free je.. ni sy guna kalau beli2 shopee je tp total dah lebih 80 ada member sampai ribu2 rm dia dapat cashback.. kita beli habis duit, tp tiba2 dpt duit jgk sikit🤲

1mo ago

wah saya pun pakai ni tapi baru lagi.kawan saya kaki travel pernah dia bagitahu cb dia dlm 5k, pengsan tengok mantap pandai guna peluang untuk gain free money.

dulu sy berniaga baju baby.. pulun sangat time puasa, sampai deman time raya.. hehe.. sekarang tengah consider nak buka kelas tuisyen untuk anak2.. kawan2 ada minta buat tuisyen.. kalau awak pandai buat kek, boleh jual kek.. Sy pun ada planning nak pergi masuk kelas belajar.. tapi tertangguh ni, sebab alahan teruk sekarang 😅

saya baca komen2 ...kuat nye ibu2 semua ...sy full time housewife jaga dua org ank 1y10m dgn 4m...kdg mkan n mndi pon tk smpat😂..kdg fikir nk keje smula tapi tak smpai hati nk tggal ank plus upah asuh pon da mahal ...semoga murah rezeki semua ibu2 yg bekerja keras 🥰

sy sebelum ada anak & now ada 2 anak dah,dah jadik surirumah sambil bisnes handbag hampir 14 tahun. siapa nak beli bag atau cuci mata blh join chanel telegram sy ilovehandbag 😄, sebelum ni ada Instagram,tapi Instagram kena hack 😅

suri rumah with 2kids yg sedang lasak n anak2 jarak rapat. hanya uruskan rumah buat sementara waktu sbb anak2 xblh nk lenggang dgn kita , nk buat apa2 pun susah 😅. tggu dh besar skit in shaa Allah nk start bisnes kecik2.

1mo ago

sama la kitaaaaa.. 🤣🤣

Sy ibu 2 Ank Skrng tngh mengandung Ank k3 Sy buat kerja sampingan Jual giftboox & joki game Monopoly Ada lh pendapatan sampingan setiap bulan sbb minat sy menjual 😂 ada duit masuk

1mo ago

Boleh Jee asal pandai

Sy bisnes juga tp tk masyuk da skrg dunia online byk sgt tkbole nak tanding kalau setakat dropship jer. Takde untung. Ade rezeki adela .