Kos hantar newborn ke pengasuh

Salam semua, nak tanya berapa anggaran kos hantar newborn ke pengasuh ye? Saya tengah berkira2 nak berhenti kerja atau hantar pengasuh, kalau harga pengasuh mahal sangat, terpaksa sy berhenti kerja sebab gaji sy pun tak seberapa, better jaga anak sendiri pulak.. apa pendapat semua? #1stimemom #advicepls #bantusharing #pregnancy #ingintahu

1 Balas

Kalau kat tmpat saya ni rating dalam Rm 300/400 sis, dia depends pada org yg menjaga tu, dia nak letak barapa. Tapi tula saya pon fikir jgk bulan 5 nak melahirkan anak first, lpastu ingt nk cari kje. Saya ada terfikir taknak antar anak ke pengasuh risau jadi apa2 lagi2 anak first kan, so alhamdulillah mak saya offer nak jaga anak saya. Sis try pi search area sis, dan discuss harga kalau boleh mintak kurang alhamdulillah rezeki sis. Tapi ikut pada pendapat sis dgn suami la. Apa2 pon moga dimudahkan segala urusan ye sis🤲🏻❤️