susu ibu & susu formula

hye mommy,sedih tak kalau husband korang nak campurkan susu formula dekat anak yg bru sebulan?padahal susu badan kita melebih2 dari apa yg kita nak…sedihnya sy sbg mak.even dia nak bg sulam2 je dgn susu formula tu…sy dahlah dalam pantang,bila dia ckp cmni sy rasa tak penting betul susu bdn sy ni…sy mmg dah niat nk susu kan anak sy ni smpi 3,4 tahun mcm kakak dia dlu dgn susu bdn sy..tp yg ni dia pula memandai nak sulamkan dgn susu formula..nak bg lagi berisi katanya🥺

19 Balas

Susu badan pun boleh berisikan bdn bby, sekarang mmg x nampak sbb bby masih baru... Tggu nanti 3,4,5,6 bln.. Bkn main sihat lagi bdn bby.. Nie pengalaman masa anak2 Sebelum nie.. So, kalau air susu badan mampu melebihi keperluan syukur alhamdulillah.. X pun pump air susu bdn tu then masuk botol.. X perlu pun campur susu formula,.. Mcm sy nie teringin nak bagi anak air susu badan sepenuhnya tapi apakan daya, susu bdn sy masih belum mencukupi.. Jadi terpaksa campur susu formula.. Memang sedih sgt.. Kalau boleh xnak sy campurkn... Tapi terpaksa, skg pun still cari cara or mkn/minum bnda yg boleh meriahkan air susu badan... Try slow talk kat hsbd terangkan kt dia bertapa pentingnya susu ibu.. Yg pasti awal2 nie mmg x nampak g bby tu bambam..