susu ibu & susu formula

hye mommy,sedih tak kalau husband korang nak campurkan susu formula dekat anak yg bru sebulan?padahal susu badan kita melebih2 dari apa yg kita nak…sedihnya sy sbg mak.even dia nak bg sulam2 je dgn susu formula tu…sy dahlah dalam pantang,bila dia ckp cmni sy rasa tak penting betul susu bdn sy ni…sy mmg dah niat nk susu kan anak sy ni smpi 3,4 tahun mcm kakak dia dlu dgn susu bdn sy..tp yg ni dia pula memandai nak sulamkan dgn susu formula..nak bg lagi berisi katanya🥺

19 Balas

Saya terbalik sis. Suami sy sebolehnya taknak sy campur fm. Tapi susu badan sy kurang, sy mmg selalu campur fm. Baru baby boleh bertenang dan tidur. Tp husb macam tak suka la saya campur fm dia nak sy full bf .. hmm macam mana lah nak buatnye

Kena bincang dgn husband. Sebab dari segi cerita awak ni, takde keperluan pun nak bagi susu formula. Tak semua ibu boleh bagi susu badan tau. Kita lagi happy kan kalau boleh menyusu badan utk baby kita, melainkan dah takde option lain.

ya Allah ..susu ibu lah paling berzat paling elok untuk anak ..kenapa nak campur susu formula plak ..smoga Allah buka pintu hati suami sis dan permudahkan urusan sis

kena pahamkan suami yg berisi tak semestinya sihat.. yg penting bmi normal.. susu ibu lebih baik untuk imunisasi baby.. susu fm kena try n error pulak..

Cakap kat dia kaya sgt ke nak bagi susu formula? Kalau takat nak bagi susu rege belas ringgit bagus lagi susu cap gantung ckp kat dia.

suami awk xpaham konsep ni sis.. kne terang bg dia hadam dan paham tegas sikit

ank sy baru 2 bulan, dah 6 kilo lebih,susu bdn boleh je awk tembamkn bby...

jelaskan kt suami sis pasal penyusuan badan

bincang dgn suami