susu badan

Sy baru bersalin secara czer..baby boy tp susu badan sikit..so sy bg susu bdn dgn susu formula..tp org sekeliling suruh bg susu badan dan simpan buat stok sbb baby asyik kembung..bila ramai yg ckp mcm tu buat sy jd sgt stress..ade cara tak nak tambah susu badan supaya boleh simpan buat stok jugak..???

1 Balas

Awl2 mmg susu sikit so mommy kne keep bf setiap 2-3 jam utk maintain supply. Byk kan minum air. Boleh google mknn utk byk kn susu badan. Klu sy, sy maintain minum horlicks, milo kosong & oat setiap hari. Boleh mkn biskut/roti/buah-buahan utk snacking. Yg pntg jgn blapar & minum air kosong byk2.

4y ago

betol... lagi 1 ibu jgn stress bila stress susu bdn mmg akn drop.