susu formula

anak sy umur sebulan lbih , nak hntr dekat pengasuh , sy ingat nak provide dkat pengasuh susu formula , sbb susu sy tak berapa nak bnyak , so sy nak tanya susu apa yg okay dan tak mahal sgt ? tp still mlam sy jaga nnti akan bf jugakk , cuma masa dgn pengasuh je bg formula .

6 Balas

Kena try n error sbenarnya, ank org ok dgn susu tu xsemestinya ank kita pn ok..risau sembelit atau cirit birit, so sis kena try, beli yg pack kecik2 dlu..brmula dr susu yg murah, dutch baby, lactogen, dupro..klau jenama lain mmg agak mahal la utk infant ni

Sama mcm sy ..kurang susu .. Baby pulak kuat nyusu.. So cmpur susu bdn dgn enfalac a+..2 tin kecik je try harga blh thn🤣 Pstu try yg murah pulak .. Dutch baby ..alhamdulillah sesuai dgn dia smpai skrg .. Bdn pun cpt naik

Sy first tu bg anmum... Then tukar ke dupro/dugro... Tp ank sembelit terok... Jd sy tukar ke dutch baby@ dutchlady...

Try and error dlu la sis. Sbb xsemua bdn budak boleh terima susu yg mahal or murah.,

part susu ni kena try and error sis

lactogen.