susu ibu & susu formula

hye mommy,sedih tak kalau husband korang nak campurkan susu formula dekat anak yg bru sebulan?padahal susu badan kita melebih2 dari apa yg kita nak…sedihnya sy sbg mak.even dia nak bg sulam2 je dgn susu formula tu…sy dahlah dalam pantang,bila dia ckp cmni sy rasa tak penting betul susu bdn sy ni…sy mmg dah niat nk susu kan anak sy ni smpi 3,4 tahun mcm kakak dia dlu dgn susu bdn sy..tp yg ni dia pula memandai nak sulamkan dgn susu formula..nak bg lagi berisi katanya🥺

19 Balas

cakap je dekat husband, susu awak tu banyak, kalau tak bagi dekat baby nt awak kena bengkak susu. bila bengkak susu nt demam, lepastu susah nak jaga anak. bagi dia nampak consequences kalau awak tak bagi susu tu dekat anak sekarang.. orang lelaki ni kalau tak dibebel dia tak paham. sibuk nak anak comel montel, lepastu bini yg tanggung sakit. bagitau juga, bengkak susu tu boleh jadi sebab kena kanser..