breastfeed & period

Hye mommies...nak tanya...kalau kita breastfeed, mmg kita tak kan datang period ke? Atau ikut badan masing2?

14 Balas

Depend pd bdn dan hormon msing2.. mcm sy 3bln dh dtg period lepas bis pantang..mcm mil dia citer pnglmn dia ms muda dlu plak kata dia setaun br period sbb bf ank..mcm sy awl dh dpt period wlaupn full bf ank..means depend pe bdn n hormon msing2..

5y ago

Susu ok lagi tp biasela baby susu bdn ni kan xde jadual..cukup time dia nak smpai sy xdpt nak pam

Sis mcm sya still xdtg period lagi smpai skrg bby dh 6bulan n breastfeed..org kata normal dan ikut hormon bdan masing2

5y ago

Sy 3bulan dh dtg..tu yg keliru sikit napa ade org kata dia xdtg period selama dia menyusukan anak..jd skrg dh faham ikut hormon masing2...hihi..bkn ape..risau nape piyed awal..susu nk sikit ke ape ke

betul ikut badan masing2. kwn saya awal dah dtg period. mcm saya, anak dah setahun tapi masih belum period.

Its normal bila breastfeeding and tak period..saya period masa 1y6m selepas dr bersalin..

Ye, bergantung sis. Mcm sy anak pertama 6 bulan, anak ketiga setahun lepas tu baru dtg period.

5y ago

Adik ipar saya 3 bulan dah dtg period.

I fully bf but my baby 4 months I dah period balik 😅 depends on your body I think.

5y ago

Haha same la kite...i baby 3bulan dh piyed balik...tu jadi curious bila ade org kata dia setahun dua xdtg piyed sbb fully bf..

Saya masa ank sulung mmg x period smpai 2 tahun sbb myusu ank

I fully bf last2 mgandung, period Mcm biasa,rasa ya ikut badan. 😌

I fully bf tpi priod juga merancang lagi 😂, ikot hormon ..

Sy pn full bf..biasanya ank dh setahun lbh br period semula..

5y ago

saya pon bf.. sampai la x period².. bby nk masuk 8 bulan.