Brestfeed period

Hi mommies, nak tnya klau breastfeed mmg period tkikut hari ke? Sblm ni lepas confinement period regular (fully breastfeed) tp skrng dah campur dgn susu formula thus month period just sehari je. Benda tu normal ke? Baby cuma breastfeed waktu malam je & saya pump susu bila rasa bengkak.

1 Balas

Pump susu ms bengkak saja akan risiko susu cepat berhenti. Kalau nk susukan lama kena pam 2-3 jam sekali. Pasal period mmg tak ikut kalau full bf. Kdg dia mcm mai period tp cak cak je.sy pn sehari je pastu sambung tak period smpai setahun lebih.