aspirin 10w

hye mommies, ada tak yang tengah on aspirin 100mg, awal kehamilan..sekarang baru 10w.. saya kena makan aspirin sebab dah 2x gugur sebelum ni.. sekarang saya risau effect ubat tu.. saya baca kat gugel, banyak yg negatif (effect) ubat.. ada tak mommies kat sini yg selamat bersalin yg on aspirin? saya risau sangat2.. lagi pulak, hampir 2tahun menanti cahaya mata.. dan saya dah scan masa 9w, ada heartbeat..dan doctor sah kan kali ni kembar... kerisauan berganda..hari2 tengok panties ,takut bleeding.. hari2 fikir, ade ke heartbeat lagi 10w ni.. mommies, doakan baby2 saya selamat hingga saya melahirkan dan sehat selalu..

25 Balas

Sy antara yg kena on aspirin masa hamilkan anak kedua sy kerana sy ada bad history waktu kehamilan yg pertama dulu, BP naik mendadak, baby lahir pramatang dan tak boleh survive. Alhamdulillah anak kedua sy selamat dilahirkan dlm keadaan sihat walafiat dan cerdik budaknya 🥰🤲🏻 skrg umurnya dah nak masuk 11tahun dan sy sedang hamil anak ketiga 12weeks, dan akan kena on aspirin juga next week. Semoga kandungan awk berada didalam keadaan sihat dan dipermudahkan segala urusan hendaknya 🤲🏻🥰