6w just nampak kantung..normal ke??

hye mommies semua,hari ni saya dah 7w..saya nak tanya..klu scan 6w normal ke nmpk kantung je?? week ke berapa kita boleh nampak baby and heartbeat?? saya risau la selagi tak nampak baby & heartbeat sbb sebelum ni penah gugur ???

6w just nampak kantung..normal ke??
53 Balas

normal nmpk kntung je..janin kecik lg..sis bleh godek2 kat bby tracker ni...bsr mna saiz 6w.msa sy scan 9w6d dah nmpk dh bntuk bby n nmpk jntung dia bedetak..xperlu risau sgt...cuma masa belum smpai...Enjoy ur each pregnancy moment..

Macam 1st kandungan saya mcm tu..dah w10 pun still tak nampk baby n heartbeat..doc suggest tunggu w12 kalau tak kena cuci..alhamdulillah w11 ada dia..now 2nd baby belum p scan lg..doakan semoga menjadi ye mommies semua🥰

Normal sis..mcm sy pn nmpk kantung je..g berapa kali klinik utk scan..week 8 pn still sama n doc siap ckp kalau week 12 takde kne cuci sb x menjadi..alhamdulillah week 11 nmpk heartbeat nya. In shaa Allah khair

3y ago

mcm saya mula2 doc fikir kandungan dah 3 bulan lebih... dan doc scan katanya nmpk kantung. Terus doc ambik keputusan masuk kamera utk scan dari bawah. Rupa2nya kandungan yg tepat slps scan dari bawah tu baru 7 week lebih.. selepas tu terus bleeding dan gugur. Sedih sangat masa tu.. sebab sebelum jumpa doc dan scan... tak pernah bleeding pun. Tapi tetap sabar dan reda atas ujian ini. Dan yakin Allah akan ganti dgn yg lebih baik. Doakan saya ada rezeki utk hamil semula dalam masa terdekat ya.

normal je. as long as xde tanda2 spotting. sy 5 weeks tu xnampak ape pun. masuk 13 weeks bru nampak baby and heartbeat. skrg baby dh besar dh. sy pernah keguguran 3x sebelum ni.

2y ago

hi sis.. saya 12 weeks.. sama mcm sis.. bila scan kak kk nampak kantung saje.. and then I buat scan tvs scan kat private klinik.. dlm scan tvs dpt nampak baby tapi tak dapat tgk heartbeat.. risau sangat

ade yg normal ada yg x.. insyaAllah ada rezeki sis dgn suami. jgn byk fikir sgt x baik itk kesihatan tggu 2 mggu lg insyaAllah baby akan nmpk nnt 😊 #05Dec20  #IbuRA  #TAPSuperMoms

Normal tu.. Saya smlm pun baru scan around 6week juga.. Nmpk kantung.. Saya scan pun sbb nk pastikan dlm rahim.. Rezeki ank, scan FOC 🙂 kat klinik.. Kena dtg after 2week lagi..

Kalau boleh tvs.. Sy dlu ada bleeding.. T doc xsarankn tvs tkut bleeding mkin teruk.. Tp dh scan 7 weeks. Ada baby n heartbeat.. Sblm ni sy pernah miscarriage jgk

Sama mcm sy.. 6 week nmpk kntung saja, then 10 week alhmdulillah dh ada baby n heartbeat.. In shaa Allah, nnti ada 2.. Bykkn berdoa.. Think positive..

4y ago

In shaa Allah.. Smoga dipermudahkn urusan sis nnti..aamiin

Normal nampak kantung sbb kantung pun kecik lagi.tggu 10week ke atas scan insyallah boleh nampak baby dan dengar denyutan jantung baby

Normal tu sis. sy 6 weeks pon baru nmpk kantung. now 9 weeks dah nampak fetus tp small lg. Ada jugak yg 10 weeks baru nampak kantung