6w nampak kantung je

hye semua sayaa nak tanyaa normal ke 6w2d baru nampak kantung je ? baby and heartbeat belum ? week ke berapa baru nampak ye ? doc suruh scan balik dalam 2/3 weeks nanti nak tengok . happy nampak kantung dah tapi start risau sbb baby tak nampak em . tp size kantung jelas besar nampak

6w nampak kantung je
15 Balas

In Shaa Allah semuanya baik. ada tu jgn risau sis. Takpe nanti pergi scan lg 2-3 minggu mcm doc suggest tu. Saya pun mula2 week 4 bila dpt tau preg saya g klinik utk pengesahan nak scan tp belum nampk apa2 lg. doc ckp dtg semula after 2 weeks. And Alhamdulillah td pergi scan dah nampak kantung dan boleh dengar dan nampak degupan jantungnya. Syukur sgt 😊 saya doakan lepas ni giliran sis pula. In Shaa Allah moga dipermudahkan.

7 week 4days ,,pergi klinik nak buka buku pink ,but misi2 xbagi buat dulu , tunggu 12 week baru boleh cek . okey ke kalau kita delay pergi cek ,,sbb sy hampir setiap hari setiap jam muntah2 . makan pun xslera . berat pun drop dri 58kg pergi 53kg dalam satu minggu je . lagi2 perut selalu saja sakit2

2y ago

tahun lepas, kandungan dah 4 minggu, nak bukak buku pink, dye bagi tarikh lain tapi tak ingat berape week.. memang prosedur kk gitu rasenye

Samalah saya, kalau ikut last period dah 8w tapi ikut saiz kantung baru 6w. Doktor suruh datang lagi sebulan utk check heart beat. In shaa Allah moga baik baik saje❤️

Normal sis. Mmg akan nampak kantung je dlu. Start mkn folic acid. Utk tumbesaran baby. Nnt repeat scan in 2 weeks. Minggu ke 8 scan insyaAllah dh nampak heart beat.

6weeks kecil lg sis. Organ dalaman pun belum cukup sempurna lagi . size dia kecil mcm butir beras. Selalu nye 8weeks keatas baru org check heart beat.

haritu dr sy x bagi scan lagi awal2 sebab takut x nampak n kita jadi risau. repeat scan 7-8 minggu inshaAllah nampak. depends setiap orang

normal tu.. samala saya 6w++. biasanya 8w keatas baru nmpak baby and heartbeat 💓. semoga dipermudahkan urusan kehamilan kita ye hehe

sama sis ..sya pun 6w+ nmpk kantung jer .semoga janin mmbesar dgn sihat dn diprmudahkn urusan kehamilan kita .aaminn

1y ago

Skrg da nampak ke after scan janin?

Saya pun bgni bru2 ni … alhamdulillah lepas 2 mnggu, scan semula sdh dengar degupan jantung bayi …

Normal sis.. Macam saya jugak.. InsyaAllah semoga semua okay sis.. Selagi no bleeding..