Mggu Lepas Scan Doctor Kata Mcm Nak Period Sbb Rahim Tebal

Hye mommies.. Penah x mommies alami mcm sy? Sy delay period almost 2 weeks.. 1st week sy cek upt - ve.. Tp sy sakit perut mcm sggugut xboleh tahan sy g jumpa doct..doct scan doct ckp xpregnant sbb xnmpk apa².. Doct ade ckp sy rs awk nk period kot sbb nampak rahim awk tebal mcm nk period.. Tp ade nampak telur.. So, doct suruh sy cek upt setiap mggu utk bln ni kalau - ve gk maknanya mmg bln ni sy xperiod sbb hormon.. Td sy cek lepas delay 2 mggu period n result die mcm ni.. Sblm ni confirm nmpk 1 line terang..arini 1 terang 1 kabur.. Ade mommies mcm sy? Doct kata mcm nk period tp at the end pregnant cuma lambat.. Mommies nmpk x yg line kabur tu?

Mggu Lepas Scan Doctor Kata Mcm Nak Period Sbb Rahim Tebal
81 Balas

saya pun dah lambat 3weeks, dah pegi klinik semalam then still xnampak janin tu, doctor cakap check balik dalam 4 weeks lagi

Sis doakan saya pun nasib mcm sis ya. Minggu depan due date period ni. Tapi tadi saje je buat test upt ni

4y ago

Wah tahniah sis

penah jgk scan kosong tp sblm tu mmg cek 1line trg 1samar...doc ckp rahim menebal...lps 2mggu dtg lg cek da ade kantung...

tahniah sis, sy pun mcm sis jg, kabur jg, inda thu lah sy hamil atu tak, sy bru keguguran,doa kn sy supaya cpt dpt baby

Tahniah sis.. Lambat tu.. Mcm sy.. Dua line lmbt sungguh terang.. Samar2 saja2.. Tp nnti repeat lg sis.. Jaga diri sama

Klau rasa sakit macam nak period tuu normal eh . Dah check mmg +ve. But now rasa sakit sgt mcm nak period tuu.

Tggu minggu dpn try lgi utp... Mgkn masa scan tu x nampk sgt.. Seeloknya scn 5w ke ats tp jgn lewat sgt.

tahniah sis. sy pun MCM ni juga ..mule2 g check mmg X nmpak ..klo nk kepastian beli clear blue ..

maybe baru lekat tu...jaga makan n jgn byk sgt buat kerja berat atau jgn jln byk sgt

utk yg cmni.. cer try check upt lgi 2 weeks utk tgok line nya.. sbb risau period dtg lmbt..