Masa sesuai beritahu family

Hye mommies. Nak tanya. Minggu keberapa baru mommies bagitau family tentang kehamilan? Saya tak sabar nak bagitau family sebab ni merupakan cucu pertama. Suami kata tunggu sampai 3 bulan sebab risau. Tapi saya rasa 3 bulan tu lama ?

2 Balas

Nabi pesan "rahsiakan kehamilan, sebarkan kelahiran.." Mcm sy tau je preggy ms tu arround 5w++ sy dh exited bgtw fmly smpai ipar duai semua pn dh tau sbb menyampai².. kndgn sy bertahan pai 5 bln je 😔 Ada sbb sbnrnya knpa nabi pesan mcm tu, sy pun baru tau. Lps ni klu preggy xnk kecoh² dlu, org kata biar prt berbicara 🤭 Boleh je nk bgtw keluarga trdkt cthnya mak sndr atau mil, ikot masing² nye cara. Semoga dipermudahkan sis ☺️

5y ago

Semoga kita dipermudahkan sis

Macam saya dulu tunggu habis first trimester baru bagitau parent. Cucu sulung for both family. Takut nak bagitau awal awal.