lotion stretch mark

Hye mommies, nak tanya lotion apa yang sesuai dan selamat utk elakkan stretch mark pd perut time pregnant ni?

11 Balas

I pkai nie.. So far xda stretch marks dah 32wks skrg and buat kulit i elastic thats why stretch mark xde. Depends on kulit u mcm mna lah yg pnting u x biarkan kulit u kering.. Kering tu yg buat gatal2 n u akan rasa nak garu2. Tu yg bahaya tu.. 😬

5y ago

Texture dia ok. Thick sikit lah.. To mmg moist seharian. I sll pakai pagi jer. Mlm i x pkai sbb nak biarkan kulit bernafas gak mlm2 lg pun whole day dr pagi smpai jam 5 6 tahan moist dia. Bila u mandi u cuci pun still dpt rasa moist dia. Klu kering jgn garu yer.. Syg kulit.. Once dah kluar strecth mark gara2 garu mmg dah x blh rewind blt dah seumur hidup mnyesal sebab garu2 hehe.. So far dr 1st tri smpai masuk 32 wks nie i baru bli 1 botol jer.. Klu u dpt time offer kat watson/guardian dia akan ada yg free botol kcil.. Lg untung hehe.. Ok mommie.. All the best.. Jaga kulit yer..

Lotion biasa je sis janji kulit perut sntiasa lembap. Saya pakai mcm dlm gambar ni. Pakai 3-4 kali setiap hari start dr prgnt smpai skrg perut halus mulus licin xde stretchmark.

Saya pakai nih, so far okay setakat ni

5y ago

Yg ni brand watson kan... Die memang olive oil betul ye..

Palmer cocoa butter lotion

Sy pakai lotion vaseline

Im using Palmer's

Gne minyak klpa Dara je

5y ago

Beli online... Bnyk khasiat nye... Amal kn minum pown bogus.. Sng proses bersalin t

Bio oil best

Bio oil ok

Palmers